Vijf gewonden bij ongeval op E40 in Jabbeke

Zondagmorgen gebeurde er een zwaar ongeval op de E40. Twee auto's raakten betrokken. © JVM
Redactie KW

Bij een verkeersongeval op de E40 in Jabbeke zijn zondagochtend in totaal vijf gewonden gevallen. Richting kust staat er een file vanaf Loppem.

Rond 9.30 uur botsten twee wagens op de E40 richting kust ter hoogte van Jabbeke. De ene wagen raakte van de weg af en belandde in de gracht. Het andere voertuig kwam een eind verderop tot stilstand tegen een pijler. In totaal moesten vijf inzittenden door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd worden. Twee slachtoffers werden met ernstige verwondingen afgevoerd. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Daaruit bleek dat er in totaal vijf mensen gewond raakten bij het ongeval, drie in de kleine auto en twee in de Audi die tegen de brugpeiler reed.

Door het ongeval waren de rechter- en de middenrijstrook ruim een uur lang versperd. Hierdoor ontstond een file vanaf Loppem. Het Vlaams Verkeerscentrum en de wegpolitie meldden rond 11 uur dat enkel het rechterrijvak nog versperd is. Verkeer richting kust moet wel nog steeds rekening houden met een vertraging van ruim een half uur, zo meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge.

(JVM/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier