Vijf gewonden bij kruispunt-ongeval in Langemark

Redactie KW

Op zondagavond 17 augustus, rond half negen, deed zich op het kruispunt van de Zonnebekestraat met de Roeselarestraat ter hoogte van huisnummer 99 een zwaar verkeersongeval voor. Vijf mensen, onder wie twee kinderen, werden met de MUG naar het ziekenhuis gebracht.

Een bestuurder van een BMW in de Roeselarestraat kwam uit de richting Passendale. Op datzelfde moment kwam de VW Passat van de Zonnebeekse kapster M.L. uit de richting van Langemark. In die wagen zit naast de dame ook haar man, haar zoontje en haar dochtertje. Zij reden de Zonnebekestraat in -op de hoofdweg- naar Zonnebeke. Beide wagens kwamen op bovengenoemd kruispunt frontaal tot botsing.

Vijf slachtoffers

De BMW maakte een draai van 180 graden en belandde in de gracht. De VW Passat kwam tot stilstand in het maïsveld. De botsing moet hevig geweest zijn, want beide wagens waren zwaar beschadigd. De Zonnebeekse brandweer, onder leiding van commandant Bart Pattyn, was snel ter plaatse. De MUG werd er spoedig bij geroepen en bracht de vijf gewonden naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Over hun toestand is voorlopig nog niets geweten.

“Dit is hier een levensgevaarlijk kruispunt. Amper een paar weken geleden deed zich op die plaats net hetzelfde voor. Toen reden twee wagens op elkaar in”, vertelt een bewoner van de straat. Ook vroeger deden zich op het kruispunt al herhaaldelijk ongevallen voor. (Robert Barthier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier