Vier gewonden bij frontale botsing tussen twee auto’s

Redactie KW

Een ooggetuige zag de zwarte wagen slingeren en op het andere rijvak terechtkomen. Bij de hevige klap met een tegenligger waren vier inzittenden betrokken.

Zondag 14 december 2014 gebeurde rond de middag een zwaar ongeval in Pervijze. In de Pervijzestraat tussen Lettenburg en Scheewege botsten twee auto’s frontaal op elkaar. Door de hevige klap belandde een wagen naast de rijbaan, de stoffelijke schade was aanzienlijk. Volgens een ooggetuige begon de kleine zwarte wagen te slingeren en kwam zo op het andere rijvak terecht. De tegenligger die uit de richting van Pervijze kwam, waarin een bejaard koppel zat, belandde in de gracht. De vrouw kwam met haar arm gekneld te zitten onder de wagen. Ze werd bevrijd door de brandweer van Diksmuide, en er kwamen drie ambulances en een MUG ter plaatse. De betrokkenen werden overgebracht naar het ziekenhuis van Veurne.

Hoe het ongeluk op deze lange rechte baan kon gebeuren is nog niet geweten. De brandweer van Diksmuide had ook de handen vol om de vele brokstukken, die verpreid lagen over de weg, op te ruimen. De Pervijzestraat werd een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. De politie leidde het verkeer om. (PSD/VCD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier