VIDEO Zware vrachtwagen zakt door het wegdek in centrum van Kuurne

Redactie KW

De ochtendspits verloopt maandagochtend dramatisch in het centrum van Kuurne.

Op een van de drukste kruispunten in Kuurne is maandagochtend een vrachtwagen door het wegdek gezakt. “Het kruispunt is tijdelijk afgesloten, de vrachtwagen moet getakeld worden”, zegt communicatieverantwoordelijke Thomas Detavernier van de politiezone Vlas.

De verzakking gebeurde op het kruispunt van de Hulstestraat, de Bavikhoofsestraat, de Kattestraat, de Leiestraat en de Kerkstraat. Omstreeks 7.30 uur passeerde er een vrachtwagen met een lading melk die gaan laden was in de Harelbeeksestraat. De achterwielen zakten door het wegdek.

VIDEO Zware vrachtwagen zakt door het wegdek in centrum van Kuurne

“Zondag is er een waterlek geweest. Wellicht zal er aarde onder het wegdek weggespoeld zijn, waardoor de weg verzakte onder het gewicht van de vrachtwagen”, aldus Detavernier.

VIDEO Zware vrachtwagen zakt door het wegdek in centrum van Kuurne

Omstreeks 9 uur werd het kruispunt volledig afgesloten voor de takeling van de vrachtwagen. De lading moest eerst overgeladen worden. Rond 11 uur werd de lading gelost in een andere vrachtwagen van de Voedselbank, voor wie deze producten bestemd waren. Na de middag gebeuren de takelwerken om de ‘ingezakte’ vrachtwagen uit de put te halen. Er wordt nog een tijd verkeershinder verwacht. Het Kruiske is dan wel gedeeltelijk vrijgegegeven voor het verkeer, maar het Kruiske oprijden via de Langestraat zal nog een hele tijd niet mogelijk zijn.

Volgens omwonenden is er op die bewuste plaats al enkele maanden een kleine verzakking in het wegdek.

(NSK/LOO/Belga – Foto’s NSK/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier