VIDEO Zware brand in leegstaande gebouwen die gesloopt moeten worden in Kortrijk

© EDB
Redactie KW

Omstreeks 16.30 uur brak brand uit in de leegstaande gebouwen van de Blekerij aan de Meensesteenweg in Kortrijk.

“We kregen een oproep voor een uitslaande brand aan de achterkant van het gebouw”, begint brandweercommandant Vens. “Hiervoor worden standaard twee bluswagens, een ladderwagen en een tankwagen uitgestuurd. Toen we rond 17 uur dachten dat we de brand aan de achterkant onder controle hadden, ontdekten we een tweede brandhaard aan de voorkant van het gebouw.” Onder andere brandweerposten uit Kortrijk, Zwevegem, Wevelgem, Kuurne, Heule, Marke en Vichte rukten uit.

https://www.youtube.com/watch?v=dvikSeGuL80

Er werd vooral door het dak geblust, pas omstreeks 17.45 uur zagen we brandweerlui het gebouw binnentreden en leek de brand iets minder. De rookwolk was van ver te zien. Op sommige momenten was er witte en op sommige momenten hevige zwarte rook, wat sommige mensen laat vermoeden dat er eventueel nog wel producten aanwezig zouden kunnen geweest zijn in het gebouw. Het wordt niet bevestigd door de brandweer en de politie – want dat zal onderzoek moeten uitwijzen – maar er doen geruchten de ronde dat kwaad opzet niet uitgesloten is.

VIDEO Zware brand in leegstaande gebouwen die gesloopt moeten worden in Kortrijk
© KDS

De site maakt deel uit van een herbestemmingsprogramma van het stadsbestuur. Projectontwikkelaar Ghelamco wil daar samen met het stadsbestuur een ‘nieuw Kortrijk aan de Leie’ maken waar wonen, winkelen en werken moeten samengaan. De goedkeuring van het RUP ligt maandag ter goedkeuring voor op de gemeenteraad.

(EDB)

VIDEO Zware brand in leegstaande gebouwen die gesloopt moeten worden in Kortrijk
© KDS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier