VIDEO Twee doden bij nachtelijke brand in Oostende

In een mum van tijd stond ook de tweede verdieping in lichterlaaie. © DJ
Redactie KW

Bij een uitslaande brand in de Langestraat in Oostende zijn vrijdagnacht twee doden gevallen.

De brand ontstond op de derde verdieping boven de voormalige Irish Bar Flanagans. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen metershoog uit het raam. In een mum van tijd stond ook de tweede verdieping in lichterlaaie. In het gebouw wonen vier mensen in drie appartementen. Aanvankelijk werd gedacht dat er zich niemand in het pand bevond, maar na controle werden toch twee dodelijke slachtoffers aangetroffen op de derde verdieping.

Een deskundige moet de precieze omstandigheden onderzoeken.
Een deskundige moet de precieze omstandigheden onderzoeken.© DJ

“Het was een korte, maar heel hevige brand. Door het vuur en de hitte was het voor de brandweer heel moeilijk om van binnenuit te blussen. Voor twee personen kon helaas geen hulp meer baten”, bevestigt burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A).

Gebouw wordt mogelijk afgebroken

In het aanpalende Ostend Hotel moesten verschillende gasten geëvacueerd worden. Zij werden opgevangen in de eetzaal van het hotel. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Een deskundige moet de precieze omstandigheden onderzoeken. Het getroffen gebouw is door de brand instabiel en zal mogelijk afgebroken moeten worden. De bewoners van de tweede verdieping worden opgevangen door familie.

Volgens de eerste vaststellingen van de branddeskundige is de dodelijke brand hoogstwaarschijnlijk accidenteel ontstaan.

(Video DJ)

https://www.youtube.com/watch?v=Rui1FDy8J1c

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier