VIDEO Politie neemt uitgebrande kringloopwinkel in Zedelgem in beslag

De kringloopwinkel langs de Torhoutsesteenweg is totaal vernield. © mvn
Redactie KW

Het onderzoek naar de uitgebrande kringloopwinkel in Zedelgem gaat pas na het weekend verder.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is kunnen ontstaan, maar het vuur was wel van ver te zien. De brandweer was massaal ter plaatse om de brand te bestrijden.

Volgens VTM Nieuws brak de brand langs de Torhoutsesteenweg om iets na 20 uur uit. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak. “De brandweer laat de kringloopwinkel gecontroleerd uitbranden, er is toch niets meer aan te doen”, zegt woordvoerster Lien Vermeersch van de politie van Zedelgem aan VTM Nieuws. De Torhoutsesteenweg was momenteel volledig afgesloten.

VIDEO Politie neemt uitgebrande kringloopwinkel in Zedelgem in beslag
© JVM

Omdat er bij de brand zwaar geblust moest worden met schuim, is het voorlopig niet mogelijk verder te zoeken naar de oorzaak. De branddeskundige is langs geweest, maar het onderzoek zal na het weekend worden hervat. Er is voorlopig dus ook geen sprake van wel of geen aanwijzingen van kwaad opzet. Dat kon nog niet uitgemaakt worden. De uitgebrande kringloopwinkel is in beslag genomen door de politie Het Houtsche tot de deskundige zijn onderzoek heeft kunnen afronden.

https://www.youtube.com/watch?v=WWJTyPUHrGs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier