VIDEO Ongeval met twee vrachtwagens legt verkeer op E17 in de knoop

Redactie KW

Op de E17 in Aalbeke gebeurde woensdag omstreeks 10.45 uur alweer een ongeval in de richting van de Franse grens. Daarbij reed een Belgische vrachtwagen in op de staart van de file. De autosnelweg was urenlang tot zowat 14 uur onderbroken voor alle verkeer.

Ter hoogte van de verkeerswisselaar in Aalbeke gebeurde er deze voormiddag opnieuw een ongeval in de file. Een vrachtwagen met Belgische nummerplaat reed er in op de staart van de file en botste daarbij op een vrachtwagen met Poolse nummerplaat. De Belgische vrachtwagenbestuurder raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De Pool kwam er met de schrik van af. Momenteel zijn de takelwerkzaamheden bezig.

De E17 werd ter hoogte van het ongeval afgesloten voor het verkeer, maar via een parallelweg kan wel worden verder gereden in de richting van Frankrijk.

Sinds de Fransen zijn begonnen met terreurcontroles aan de grens zijn er op de E17 tussen Aalbeke en Frankrijk dagelijks files. Daarbij gebeurden al heel wat ongevallen, sommige met dodelijke afloop.

(CMW – Foto/Video CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier