VIDEO Moeder en kind ernstig gewond nadat caravan geplet raakt tussen vrachtwagens

Redactie KW

Na het ongeval met twee vrachtwagens en een personenwagen met caravan op de E17, raakten twee inzittenden ernstig gewond en twee anderen lichtgewond.

De verkeersdeskundige stelde vast dat een vrachtwagenchauffeur die verrast was door de filevorming richting de grens ingereden is op een personenwagen met caravan. Die is daardoor tegen een andere vrachtwagen geduwd. In de personenwagen zaten twee volwassenen en twee kinderen. Een passagier werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om een gezin van Nederlandse nationaliteit.

Het is nog niet duidelijk of er sprake is van overdreven snelheid, dat wordt nog onderzocht. Er is alvast geen alcohol in het spel. De bestuurder van de aanrijdende vrachtwagen is van Belgische nationaliteit.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.30 uur in de staart van de file richting de Franse grens.

VIDEO Moeder en kind ernstig gewond nadat caravan geplet raakt tussen vrachtwagens

Ondertussen zijn beide rijstroken op de laterale weg weer vrij. De snelweg zelf blijft in de richting van Frankrijk wel volledig versperd. Er staat file vanaf Kortrijk, de verliestijd is er ruim een halfuur. Verwacht wordt dat de hulpdiensten nog geruime tijd bezig zullen zijn vooraleer de snelweg weer vrijgegeven kan worden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier