VIDEO Motards nemen op indrukwekkende manier afscheid van verongelukt koppel uit Jabbeke

10/05/17 om 13:52 - Bijgewerkt om 16:48

Zo'n 200 motorrijders zakten woensdagochtend naar Jabbeke af voor de uitvaart van Werner van Praet (56) en Jacqueline Vanhessche (61).

VIDEO Motards nemen op indrukwekkende manier afscheid van verongelukt koppel uit Jabbeke

© Foto WK

Het koppel kwam vorige week bij een ongeval met de motorfiets om het leven. Ze werden begeleid naar hun laatste rustplaats. Het was indrukwekkend om te zien aan het uitvaartcentrum Tavernier in Jabbeke. Zo'n 500 mensen waren afgezakt om een laatste groet te brengen aan Werner van Praet (56) en Jacqueline Vanhessche (61). Daarvan waren ongeveer 200 mensen met de motorfiets gekomen. Het koppel was lid van motorclub Vrijbos uit Houthulst. Maar het waren niet enkel leden van die club die naar de begrafenis afzakten. Vanuit de hele provincie kwamen motards afscheid nemen.

Werner en Jacqueline kwamen zondag om het leven bij een ongeval in Elverdinge. De twee waren er met de moto op uit getrokken toen het in een bocht mis ging. Werner verloor de controle over het stuur en ze belandden met hun moto in de gracht. Vermoedelijk raakten ze gekneld tussen de motorfiets en de gracht. Ze overleefden het ongeval allebei niet.

Omdat hun ouders zo'n verstokte motorfanaten waren, deden dochters Carmen en Belle een oproep naar alle motards. Ze wilden zoveel mogelijk motorrijders op de uitvaart krijgen zodat die de lijkwagen konden begeleiden naar het kerkhof. En zo geschiedde vanmorgen. Na een emotionele dienst vertrokken alle motorfietsen richting Snellegem. In hun zog volgde de lijkwagen. Eenmaal bij het kerkhof vormden de motards een erehaag voor hun overleden collega's.

(TL)

VIDEO Motards nemen op indrukwekkende manier afscheid van verongelukt koppel uit Jabbeke

© Foto WK

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!