VIDEO Moeder en zoon kunnen ontsnappen uit uitslaande brand in Adinkerke

Redactie KW

Zondagavond is een woning in Adinkerke zwaar beschadigd geraakt door een hevige uitslaande brand. Maandagochtend flakkerde het vuur nog even op.

De brand woedde op de bovenverdieping van een rijwoning in de Stationsstraat.

In de woning waren een moeder en haar zoon aanwezig. Die konden ongedeerd het pand verlaten. In een mum van tijd sloegen de vlammen meters hoog door het dak. Het korps van De Panne kreeg versterking van een tankwagen uit Veurne, die de vlammen achteraan de woning bestreed.

https://www.youtube.com/watch?v=JyNLGSexyzM

In de woning bevonden zich ook enkele huisdieren, maar of allemaal die konden gered worden is nog niet zeker. Ook de aanpalende woning liep zware schade op. Ook voor deze bewoners werd voor opvang gezorgd in een hotel in De Panne. De bewoners van het getroffen gebouw werden opgevangen bij buren. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De stationsstraat was lange tijd afgesloten voor alle verkeer.

Maandagmorgen werd de brandweer van Veurne en de Panne opnieuw opgeroepen voor een heropflakkering onder het grotendeels vernielde dak van de getroffen woning in de Stationsstraat.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier