VIDEO Heeft Flinterstar soortgelijke berging voor de boeg als deze Baltic Ace?

25/11/15 om 20:01 - Bijgewerkt om 20:01

Het Nederlandse Rijkswaterstaat liet dinsdag weten dat de berging van het wrak van de Baltic Ace voltooid is en postte daarrond ook een indrukwekkend filmpje op Facebook. Het geeft een beeld van hoe het er ook met de Flinterstar aan toe zou kunnen gaan.

VIDEO Heeft Flinterstar soortgelijke berging voor de boeg als deze Baltic Ace?

© BELGA

Op 5 december 2012 kwam de Baltic Ace in het Nederlandse deel van de Noordzee in aanvaring met het containerschip Corvus J. De Baltic Ace, met 1.417 fabrieksnieuwe Mitsubishi's onderweg van Zeebrugge naar Kotka in Finland, zonk door de aanvaring binnen het kwartier. Bij de aanvaring kwamen elf mensen om het leven.

Dertien opvarenden werden toen levend uit het water gehaald. Zeven drenkelingen werden door een Belgische search and rescue-helikopter naar de Vliegbasis Koksijde overgevlogen en vandaar naar plaatselijke ziekenhuizen vervoerd.

Het indrukwekkende filmpje toont de berging en ontmanteling van begin tot einde.

Berging wrak Baltic Ace in vogelvluchtHet wrak van autotransportschip Baltic Ace zonk op 5 december 2012. Het is volledig van de Noordzeebodem verwijderd en de vaarroute is vrijgegeven. Het schip lag in de weg in één van de drukst bevaren scheepvaartroutes naar Rotterdam en vormde een bedreiging voor het milieu. Daarom hebben we het schip laten bergen. Deze film laat in vogelvlucht de hele berging zien.Posted by Rijkswaterstaat on dinsdag 24 november 2015

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!