VIDEO De straten in Rollegem lopen onder na hevige regenval

Overstromingen in Rollegem. © AXV
Axel Vandenheede

Deze namiddag liepen enkele straten in de Kortrijkse deelgemeente Rollegem onder water.

De wateroverlast was het grootst in de Oude Aalbeeksestraat en de Rollegemkerkstraat. De rioleringen daar konden het vele regenwater niet slikken, waardoor het wegdek onder water kwam te staan. Op bepaalde plaatsen stond er tot 10 centimeter water.

Een geluk bij een ongeluk was dat sportcentrum De Weimeersen vlakbij is en een stukje lager ligt dan de beide straten. Het water liep zo naar de voetbalterreinen, die al snel voor een groot stuk onder water stonden. De brandweer kon niets anders doen dan de rioolputjes helemaal openzetten.

Overstromingen in Rollegem.
Overstromingen in Rollegem.© AXV

De schade bleef gelukkig binnen de perken. Een aantal bewoners van de Oude Aalbeeksestraat en de Rollegemkerkstraat had wel met water in de kelder te kampen. Met de hulp van buren en dompelpompen kregen ze de situatie gelukkig snel onder controle. Sportcentrum De Weimeersen was lange tijd niet toegankelijk omdat de parking volledig ondergelopen was.

Overstromingen in Rollegem.
Overstromingen in Rollegem.© AXV

De nabijgelegen school, die ook iets lager ligt dan de Rollegemkerkstraat, bleef gespaard. “De speelplaats is volledig ondergelopen, maar in de school zelf is er geen water binnengedrongen”, aldus directeur Pol Demeurisse. “Gelukkig maar.”

Overstromingen in Rollegem.
Overstromingen in Rollegem.© AXV

Volgens bewoners van deze Rollegemse buurt was het al lang geleden dat ze nog zoiets hadden gezien. “In 1987 werden we echt getroffen door wateroverlast, maar sindsdien was alles binnen de perken gebleven. Tot nu.” Intussen is de situatie gestabiliseerd.

(AXV – Foto’s/Video’s AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier