VIDEO Chauffeur zwaargewond na aanrijding op E40 in Beernem

De snelweg is volledig versperd. © JVM
Redactie KW

De E40 in de richting van Brussel is ter hoogte van Beernem volledig versperd door een ongeval met een vrachtwagen. Volgens de West-Vlaamse wegpolitie werd een Roemeense vrachtwagenbestuurder zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 9.15 uur raakten vijf wagens betrokken in een ongeval op de E40 ter hoogte van Beernem. Even later is een vrachtwagen ingereden op de staart van die file. Daarbij belandde een vrachtwagen in de gracht, een andere vrachtwagen verspert de rijbaan.

Chauffeur hele tijd gekneld

Een Roemeense vrachtwagenbestuurder zat een hele tijd gekneld in zijn voertuig. De man werd ondertussen bevrijd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer liep zware verwondingen op, maar het is niet duidelijk of hij in levensgevaar verkeert. Bij het ongeval vielen volgens de politie geen andere gewonden.

De wegpolitie heeft de snelweg ondertussen helemaal afgesloten in de richting van Brussel. Ook de oprit Oostkamp is afgesloten. Bestuurders die vanuit Brugge naar Gent willen, wordt aangeraden om de E403 richting Kortrijk te volgen.

Eerder op de dag waren er al verschillende verkeersongevallen op de E40, onder andere in Nevele en Aalter. De ongevallen zijn vermoedelijk veroorzaakt door de laagstaande zon.

Oproep naar getuigen

Jurgen Wybo lanceert via Facebook een oproep naar getuigen. “Getuigen hebben een jeanskleurige camionet zonder ruiten, type Citroën Berlingo (of iets groter) op einde van de afrit zien invoegen. Hij stond dus even stil op de snelweg, waardoor camions hard in de rem zijn moeten gaan en een ongeval dus onvermijdbaar was. Zijn er getuigen die ook de nummerplaat hebben genoteerd”, vraagt hij zich af.

(JVM/Belga/MF)

Jurgenhttps://www.facebook.comFacebook1

Voor allen die in de regio van het ongeval te Beernem waren, getuigen hebben een jeanskleurige camionet zonder ruiten,…

Geplaatst door Jurgen Wybo op dinsdag 20 maart 2018

rich1.0https://www.facebook.com/jurgen.wybo/posts/10155798035674843552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier