VIDEO Brand in Vercaemerschool in Oostende is aangestoken

Voor de tweede keer in evenveel dagen was er brand in de Vercaemerschool. © DJ
Redactie KW

In de voormalige Vercaemerschool op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Northlaan is donderdag opnieuw brand uitgebroken. Volgens de branddeskundige gaat het om brandstichting.

De uitslaande brand ontstond donderdag rond 13.45 uur. Een enorme rookpluim was van ver te zien. De brandweer kwam meteen massaal ter plaatse om de bluswerken aan te vatten. De politie regelde het verkeer op het drukke kruispunt met de Elisabethlaan. Dinsdagavond moest de brandweer ook al een brand blussen in de voormalige school. De hulpdiensten vermoedden toen dat daklozen er een vuurtje hadden gestookt. De situatie was toen snel onder controle, de schade bleef beperkt. De brand donderdag was veel groter van omvang. De voormalige Vercaemerschool staat al jaren leeg en is een gekend terrein voor daklozen, vandalen en illegalen.

Volgens de branddeskundige gaat het duidelijk om brandstichting. De verdachte, die ter plaatse werd opgepakt, ontkent de opzettelijke brandstichting. Hij mocht na verhoor terug beschikken. De Vercaemerschool wordt straks afgebroken voor de bouw van een nieuw zwembad. Het schepencollege keurde daarvoor afgelopen maandag nog de sloopvergunning goed.

(DJ)

https://www.youtube.com/watch?v=TGQNPeXS3Gw

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier