VIDEO Brand bij bouwbedrijf Himpe in Loppem

Redactie KW

Op de site van bouwbedrijf Himpe langs de Autobaan in Loppem is dinsdagnamiddag rond 15.15 uur een stapel houtafval in brand gevlogen. Het vuur veroorzaakte een grote rookpluim, die tot ver in de omtrek te zien was.

De brandweerkorpsen van Torhout en Oostkamp kwamen met een 45-tal manschappen ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle. “Het vuur ontstond volgens de brandweer door spontane ontbranding“, verduidelijkt zaakvoerder Tony Himpe. “Er was niemand aanwezig in het bedrijf, dat wegens het bouwverlof gesloten is. De schade is gelukkig beperkt gebleven. De paletten lagen gestapeld aan de buitenzijde van het bedrijf. Enkel de achtergevel liep roetschade op.”

Omdat de spoorweg zich vlak achter het bedrijf bevindt, werd het treinverkeer 20 minuten stilgelegd om na te gaan of er ontploffingsgevaar was. Dat bleek niet het geval. Voor het verkeer op de nabije autosnelweg E40 was er geen hinder. De Zedelgemse burgemeester Annick Vermeulen kwam ter plaatse om de oververhitte brandweerlieden een hart onder de riem te steken.

(AFr – foto’s AFr)

https://www.youtube.com/watch?v=dkFrhknZfoo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier