VIDEO Arbeider maakt zware val bij afbraak reuzenrad in Nieuwpoort

Redactie KW

De man, die met nog twee andere arbeiders aan het werk was, kwam op zijn rug terecht.

Een arbeider, die dinsdagmiddag bezig was aan de afbraak van het reuzenrad ‘Roue de Paris’ in Nieuwpoort, heeft een zware val gemaakt van 4 meter hoog.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11 uur. Op het Loodswezenplein in Nieuwpoort-Bad werd het reuzenrad ‘La Grand Roue de Paris’ afgebroken. Tijdens deze werken brak er een kabel, waardoor het hele rad uit balans raakte. Daardoor viel er een stuk van het rad naar beneden. Een 28-jarige Nederlander zat eerst gekneld tussen een platform en viel naar beneden. Hij kwam op zijn rug terecht. De man werd zwaar gewond onder mug-begeleiding naar het ziekenhuis in Veurne overgebracht. Een Roemeen werd met last aan zijn schouder ook voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse op het Loodswezenplein en de omgeving werd afgezet met nadarafsluitingen en politielint.

De politie is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van het ongeval. Het rad is zestig meter hoog het stond jarenlang in Parijs. Het zou het hoogste rad zijn van Europa.

(JT – Foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier