Verstrooide bestuurder vergeet brandstofslang te verwijderen na tankbeurt

Redactie KW

De slang bleef in de brandstoftank van het voertuig zitten toen de bestuurder vertrok, waardoor de hele pomp uit de grond werd gerukt.

Dat zorgde gelukkig alleen maar voor wat materiële schade, maar ergere averij bij het tankstation langs de Vichtsesteenweg in Deerlijk bleef uit. De brandweer van Deerlijk kwam gisteravond meteen ter plaatse om het goedje van de gemorste diesel op te ruimen. “De chauffeur had zijn wagen volgetankt en wilde zijn reis voortzetten, maar vergat de brandstofslang te ontkoppelen. Daardoor werd de volledige pomp uit de grond gerukt”, bevestigt brandweercommandant Claude Coucke. “Omdat hij vreesde dat het hele boeltje zou ontploffen, stopte hij aanvankelijk niet, maar reed nog een stuk door. Even verderop verwittigde hij wel de politie.”

Die kwam snel ter plaatse, net als de brandweer. Het tankstation werd voor de rest van de avond volledig afgesloten, omdat de brandweer het geheel niet meteen kon ontluchten en elk risico uitgesloten moest worden. Alle koppelingen werden opnieuw bevestigd, in de loop van vandaag dinsdag wordt er een nieuwe pomp geplaatst. Tot zolang blijft het tankstation gesloten.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier