Veroordeelde cafébaas Café57: “Moet ik personen met verkeerde intenties laten begaan?”

Redactie KW

De zaakvoerder van het populaire jongerencafé Café 57 in de Stationsstraat in Torhout is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan de dodelijke valpartij van een Roemeense stamgast.

De rechter gaf hem zes maanden celstraf met uitstel en een effectieve geldboete van 600 euro. Hij antwoordt nu met een open brief op Facebook. Daarin beschrijft hij het hele voorval. Hij legt uit hoe hij een dronken man en bekende lastpak na een verbale strubbeling buiten zette en liet verstaan dat hij niet meer welkom was. Toen hij die man nog eens een duw gaf om hem buiten te houden, kwam het Roemeense slachtoffer ten val, waardoor hij verwondingen opliep die hem later fataal zouden worden.

Die mensen nemen me niets kwalijk en snappen dat het om een noodlottig ongeval gaat

“Onmiddellijk heb ik gecontroleerd hoe het met die persoon was en de hulpdiensten gebeld”, aldus de zaakvoerder. “Ik heb dit nooit gewild. Ik heb de familie van de overleden persoon ontmoet, heb hen naar mijn café uitgenodigd, we hebben koffie gedronken en ik heb hen stap voor stap uitgelegd wat was gebeurd. Die mensen nemen me niets kwalijk en snappen dat het om een noodlottig ongeval gaat.”

De zaakvoerder werd wel veroordeeld voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. “Doordat alles opzettelijk is komt mijn verzekering niet tussen, dus dien ik alles zelf te betalen”, vertelt hij. “De feiten zijn zoals ze zijn. Maar geenszins opzettelijk. Ik heb opzettelijk de aanval van die dronken man gestopt, de rest was onopzettelijk en niet te voorzien…”

Vervolgens richt de cafébaas zich tot ouders en stelt hij dat hij volgens wet hun kinderen niet mag beschermen als ze in zijn café worden aangevallen. “Ik kan en mag de persoon met verkeerde intenties niet langer uit mijn café zetten”, verwoordt hij het, waarna hij vraagt of hij de juiste keuze maakte.. “Dus beste ouders, bent u akkoord dat ik personen met verkeerde intenties moet laten begaan of niet?”

Giovannihttps://www.facebook.com/giovanni.vanhaerenshttps://www.facebook.comFacebook1

SORRY BESTE OUDERS,
Let op collega horeca-uitbaters:
Voor wie het lezen wil…
Op zaterdagavond 25/10/2015 ben ik aan het…

Geplaatst door Giovanni Vanhaerens op vrijdag 23 maart 2018

rich1.0https://www.facebook.com/giovanni.vanhaerens/posts/10156138833989763552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier