Verongelukte motard uit Bredene ook in beroep mee schuldig aan ongeval

Op de plaats van het ongeval liggen er bloemen bij de foto van de verongelukte Kevin Aerts.
Redactie KW

Kevin Aerts uit Bredene is ook in beroep voor een derde aansprakelijk gesteld voor het ongeval dat hem het leven kostte.

De 60-jarige IJslander, die hem met zijn bestelwagen de pas afsneed op de Konterdambrug in Oostende, kreeg dezelfde straf opgelegd als degene die de politierechter had uitgesproken: drie maanden celstraf met uitstel, een geldboete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel, en drie maanden rijverbod, waarvan twee effectief.

Op 22 juli 2015 volgde Kevin Aerts (34) met zijn motorfiets de Tweebruggenstraat richting Bredene. IJslander B.K. wou op dat moment met zijn bestelwagen keren en de baan in dezelfde richting op draaien. Maar hij merkte de aankomende motorfiets niet op. Door de hevige klap belandde Kevin tegen een brugpijler en overleed ter plaatse.

De IJslander vroeg in de politierechtbank de vrijspraak omdat Kevin volgens hem veel te snel reed waardoor hij hem niet had zien aankomen. Onderzoek had inderdaad uitgewezen dat Kevin minstens 101 kilometer per uur reed, waar slechts 70 was toegestaan. De rechter stelde de motard dan ook deels aansprakelijk. Maar de grootste schuld legde de rechter bij B.K. omdat die geen voorrang had verleend.

“De beklaagde heeft zich niet op een efficiënte wijze vergewist van het naderend verkeer. Het was droog, zonnig weer en zelfs aan de overdreven snelheid was de motorfiets duidelijk zichtbaar in aantocht”, meende de politierechter. Ook in beroep volgde de rechter die redenering. Een zestal nabestaanden van Kevin kregen een schadevergoeding toegekend.

(AFR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier