Vermiste vrouw terecht, 14 km van plaats waar ze verdween

05/08/16 om 08:26 - Bijgewerkt om 10:16

Donderdagavond vond een grote zoekactie plaats voor het strand van De Panne.

Vermiste vrouw terecht, 14 km van plaats waar ze verdween

Er werd meer dan één uur gezocht naar een verwarde Franse vrouw van 70 jaar die al een tijdje was vermist.

De vermiste dementerende Franse vrouw was verdwenen in het Franse Bray-Dunes de Franse buurgemeente van De Panne, ze was al meerdere uren zoek vooraleer langs beide zijden van de grens een zoekactie werd opgestart.

De brandweer van De Panne stond met een commandovoertuig ter hoogte van het Bortierplein, ook twee politiepatrouilles, een aantal redders en reddingsboten van de strandredders en de Zeevaartpolitie namen aan de zoektocht op zee deel. De NH90 heli overvloog verschillende malen de zee en de Romeinse vlakte.

Een jeep van de brandweer reed het strand af tot aan de Franse grens. De politie zocht ook op het Esplanadeplein waar een concert aan de gang was. Omstreeks 21 uur werd de zoektocht op zee en op het strand afgeblazen.

Ook aan de Franse kant regio Bray-Dunes werden er uitgebreide zoekacties georganiseerd gisterenavond.

De vrouw werd uiteindelijk omstreeks 22.30 uur terug gevonden in het Franse Hondschoote. (Rue de Furnes), een goeie 14 kilometer van de plaats waaruit ze verdween.

(JT)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!