Vermiste twintiger levenloos aangetroffen in Vlotdok

Redactie KW

De scheepvaartpolitie heeft woensdag in het Vlotdok nabij Hangaar 1 het levenloze lichaam van Oostendenaar Jurgen Verleye (28) aangetroffen.


Het is nog niet duidelijk hoe de man in het water is beland. Het parket van Brugge onderzoekt de zaak. Volgens de eerste vaststellingen waren er geen uiterlijke tekenen van geweld. De familie van Jurgen blijft achter met een pak vragen. “We weten niet hoe het gebeurd is,” zucht zus Shana.

Familie en vrienden deden woensdag nog een oproep via Facebook. Jurgen had sinds zondag geen teken van leven meer gegeven, en dat maakte hen ongerust. Getuigen meldden daarop dat ze Jurgen maandag nog samen met zijn hond hadden opgemerkt. Sommigen spreken zelfs over dinsdagnamiddag nog aan de Sint-Petrus-en Pauluskerk. Maar daar bleef het bij. In de loop van de dag kreeg de familie het verschrikkelijke nieuws te horen. De scheepvaartpolitie had ‘s morgens het levenloze lichaam aangetroffen van Jurgen in het Vlotdok, nabij Hangaar 1 en de Demeysluizen.

Vermiste twintiger levenloos aangetroffen in Vlotdok


“Wij hebben inderdaad een lichaam in het water gevonden”, bevestigt Céline D’havé, procureur bij het parket van Brugge. “We zijn momenteel onderzoek aan het voeren naar de precieze omstandigheden waarop het lichaam in het water is beland. Volgens de eerste vaststellingen zijn er geen uiterlijke tekenen van geweld, maar dat wordt uiteraard verder onderzocht”.

Vermiste twintiger levenloos aangetroffen in Vlotdok


Heel wat vraagtekens

Jurgen Verleye, dakwerker van beroep, woonde in de Graaf de Smet de Naeyerlaan, niet ver van waar het lichaam is aangetroffen. Is Jurgen onwel geworden en zo in het water gevallen? Het is een van de vele vragen waar de familie geen antwoord op weet. “Het onderzoek loopt nog, meer weten we niet. Wat we wel weten is dat hij maandag nog leefde,” zegt zijn zus Shana. Het verdriet bij de familie en vrienden is groot bij het plotse verlies. “Het doet zo’n pijn. Ik wou dat het niet waar was. Ik ga hem missen. We zullen mijn broer nooit vergeten,” aldus nog Shana. Het parket van Brugge is een onderzoek gestart naar het overlijden van de man. Het is niet duidelijk hoe Jurgen in het water is het beland. Alle pistes worden momenteel opengehouden. Een autopsie moet meer duidelijkheid geven. (DJ / TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier