Verkeersongeval in Esenstraat in Klerken eist een dode

Redactie KW

Vrijdagavond 4 juli deed zich omstreeks 22 uur een frontale botsing voor in de Esenstraat in Klerken.

Een wagen met drie inzittenden, waaronder een kind, kwam uit de richting van Klerken gereden. De bestuurster van de andere wagen, kwam uit de richting van Esen. In een lichte bocht reden ze frontaal op elkaar in.

Welke wagen het ongeval juist veroorzaakte, is niet meteen duidelijk, maar de inzittenden van de wagen die uit de richting van Klerken kwam, verklaarden aan een toegesneld familielid dat de wagen van de tegenligger aan het slingeren ging in de bocht op het natte wegdek en zo op hun wagen inreed. Eén van de voertuigen belandde door de klap in de berm, de andere wagen kwam in de gracht terecht. De bestuurster van de wagen, de 34-jarige B.C. uit Houthulst, die uit de richting van Esen kwam zat gekneld in haar voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Ze werd lange tijd gereanimeerd in een opgestelde tent vooraleer ze in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis van Ieper kon worden overgebracht. De vrouw overleed op weg naar het ziekenhuis.

In de andere wagen vielen drie licht gewonden. Een verkeersdeskundige werd ter plaatse gestuurd. Door het ongeval was de Esenstraat urenlang afgesloten voor alle verkeer.

(JT/ACK-foto ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier