Verdediging vraagt milder vonnis in zaak van dodelijk ongeval in Wervik

Redactie KW

De advocaat van Sven S., een man die in maart 2014 betrokken was in een dodelijk ongeval, heeft een mildere straf gevraagd voor zijn cliënt.

Sven S. uit Anzegem werd eerder al door de politierechter veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, een rijverbod van vijf jaar waarvan twee jaar met uitstel, en een effectieve boete van 1.200 euro. Een straf die hij kreeg omdat hij een ongeval veroorzaakte, waarbij Jennifer Vermeulen uit het Franse Werviq-Sud om het leven kwam.

De man werd toen zelfs door het aanwezige publiek verweten een moordenaar te zijn. De man tekende beroep aan en werd door zijn advocaat Marc Snick vertegenwoordigd. De beklaagde kon het, gezien wat er gebeurde tijdens de zitting van de politierechtbank, emotioneel niet aan om nog eens onder de ogen van de burgerlijke partij te moeten komen.

Gedronken en iets te snel

Sven S. kwam op 21 maart 2014 op het verkeerscomplex van Geluwe en Wervik frontaal in aanraking met Jennifer Vermeulen. Allebei kwamen ze met hun auto in de sloot terecht. De vrouw overleed later aan haar verwondingen. Sven S. reed 100 waar je maar 90 mag rijden en had gedronken.

Meester Marc Snick zei dat zijn cliënt de feiten helemaal niet betwist, maar hoopte op een mildere straf. Want het ongeval gebeurde in een gevaarlijke bocht en hij beweerde dat zijn cliënt helemaal niet roekeloos reed. Meester Marc Snick kon er alle begrip voor opbrengen dat de ouders en familie er nog altijd ondersteboven van zijn, maar vond de strafmaat toch te zwaar. Zijn cliënt, die beroepsmilitair is, kan ook in het leger nog een straf krijgen omdat hij onder invloed reed.

Vonnis op 2 april.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier