Veel vragen rond overlijden van jonge chef-kok in Oostende

Redactie KW

Pieterjan Bentein (30) is woensdag in het ziekenhuis overleden na een bizar fietsongeval. De chef van het Oostendse restaurant Petrus werd maandagnacht met een hoofdwonde aangetroffen op het fietspad langs de Konterdamkaai.

Wat er maandagnacht precies gebeurd is, weet niemand. Pieterjan Bentein, al negen jaar chef van restaurant Petrus op het Sint-Petrus- en Paulusplein, was na het werk nog een pitta gaan halen. Op weg naar huis moet de Oostendenaar om nog onbekende reden met zijn fiets ten val gekomen zijn. Een patrouille van de politie merkte Pieterjan rond 2 uur op langs de Konterdamkaai. Op het fietspad, ter hoogte van het AZ Damiaanziekenhuis.

Lang kon hij daar nog niet gelegen hebben, want zijn pittabrood was nog warm. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. Pieterjan had een ernstige wonde achteraan het hoofd. “Hij werd zwaargewond in het ziekenhuis binnengebracht en is daar woensdagmorgen aan zijn verwondingen overleden aan een hoofdtrauma”, bevestigt procureur Fien Maddens.

“Bizar dat zijn gsm verdwenen is”

Omdat de omstandigheden van het ongeval niet duidelijk zijn, werd een gerechtelijk onderzoek opgestart. “Op het eerste gezicht is er geen kwaad opzet, zowel qua plaatsgesteldheid als medisch. Maar om alles uit te sluiten wordt wel nog verder onderzoek gedaan”, aldus procureur Fien Maddens. Een autopsie moet meer duidelijkheid scheppen.

Sabine Ryckewaert, verantwoordelijk voor de medewerkers op de Paulusfeesten, waar Pieterjan ook meehielp, blijft met vragen zitten. “Niemand weet wat er kan gebeurd zijn. Het is wel bizar dat zijn gsm verdwenen is. Pieterjan had die altijd bij”, zegt Sabine, die Pieterjan al jaren kent. “Hij was een vriend van mijn kinderen. Mijn zoon heeft nog samen gewerkt met Pieterjan in de Petrus. Hij was altijd goedlachs. Een foto vinden zonder zijn glimlach is onmogelijk. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Ook na zijn overlijden nog, want als orgaandonor redt hij andere mensenlevens.”

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier