Vader, zoon en dochter kunnen tijdig ontkomen aan woningbrand

Redactie KW

De woning in de Hazelstraat is onbewoonbaar.


Het was de 16-jarige dochter die plots wakker werd van hevig gekraak en een zware rookontwikkeling. Het meisje strompelde naar de twee andere slaapkamers waar haar broer en vader ook lagen te slapen. Ze konden de gelijkvloerse verdieping bereiken, maar raakten daar bevangen door de hevige rookontwikkeling en het vuur dat de living in lichterlaaie zette. Met zijn drieën konden ze toch nog net het huis verlaten. Samen met de buren werd geprobeerd het vuur

Snel gedoofd

Ondertussen arriveerde de brandweer van Gits met hun eerste bluswagen en kregen ze onmiddellijk versterking van hun collega’s uit Hooglede. In een kwartier tijd was het vuur gedoofd. De brand ontstond door de implosie van een tv-toestel.

Vader, zoon en dochter kunnen tijdig ontkomen aan woningbrand


De vader en zijn twee kinderen kregen de eerste hulp van een dokter uit de buurt. Daarna moesten ze naar het ziekenhuis wegens CO-vergiftiging, maar hun toestand is niet zorgwekkend. De brandweer zorgde voor het nablussen en ventileren van de woning. Het huis is onbewoonbaar door brandschade in de living, waar de televisie stond, en vooral rookschade in de andere vertrekken. Burgemeester Rita Demaré kwam ter plaatse om zich van de toestand te vergewissen. Vanuit het OCMW wordt een noodwoning ter beschikking gesteld.

(JB/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier