Vader en zoon Six op slag dood nadat vrachtwagen inrijdt op hun bestelwagens

Redactie KW

Het ongeval gebeurde op de autosnelweg E40/A18 tussen Veurne en Jabbeke in de richting van Brussel en ter hoogte van Ettelgem. Het gaat om vader en zoon Guido en Jef Six. Ze komen uit een bekende familie in Koksijde.

Het ongeval gebeurde vrijdagochtend. Volgens de eerste berichten stond een bestelwagen stil op de pechstrook met motorpech.

Een andere bestelwagen stopte om te helpen, maar een vrachtwagenbestuurder merkte dit te laat op en reed op beide bestelwagens in. De voertuigen belandden door de klap in de berm.

Vader en zoon Six op slag dood nadat vrachtwagen inrijdt op hun bestelwagens

Een vader en zijn zoon uit Koksijde, bestuurders van de bestelwagens, kwamen daarbij om het leven. De vrachtwagenchauffeur raakte lichtgewond. Er waren geen andere inzittenden, maar omdat dat niet meteen duidelijk was, werd er met man en macht gezocht in de gracht.

Vader en zoon Six op slag dood nadat vrachtwagen inrijdt op hun bestelwagens

De Mug-heli landde op de autosnelweg en de snelweg werd een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. In de ochtendspits zorgde dat voor flink wat verkeershinder.

Vader en zoon Six op slag dood nadat vrachtwagen inrijdt op hun bestelwagens

Stad Oostende reageert geschokt

Het stadsbestuur reageert geschokt op het overlijden van Guido Six, directeur van het conservatorium en zijn zoon Jef. “Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de getroffen families. Guido was een heel gedreven directeur die van het conservatorium een ongekend succes maakte. Zijn engagement was bijzonder groot en zijn vernieuwende aanpak genoot aanzien in binnen- en buitenland. Guido Six kreeg erkenning tot in de Verenigde Staten voor zijn aanpak. Zijn zoon Jef trad in zijn voetsporen. Het conservatorium en de stad Oostende verliezen twee uitzonderlijke, gedreven mensen”, klinkt het in een persbericht.

Guido en Jef bij echtgenote en moeder Chantal.
Guido en Jef bij echtgenote en moeder Chantal.© a-EDL

Muzikant bij Zinger

Opvallend: Jef Six speelde ook trompet bij de West-Vlaamse band Zinger rond Deerlijknaar Pieter Deknudt. Zinger zette de voorbije weken het integere evenement ‘Reveil’ op poten, waarbij op meer dan 20 begraafplaatsen in ons land optredens zouden plaatsvinden op Allerheiligen. Pieter Deknudt moest daarvoor alles in goede banen leiden. Het initiatief ontstond eerder in Deerlijk, waar de band op een eigen manier wilde rouwen om enkele overleden vrienden.

(DJ/JVM/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier