Uitslaande brand vernielt villa in Blankenberge

Redactie KW

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een hevige brand gewoed in een villa in Blankenberge. Dat bevestigt de brandweer van Blankenberge. De bewoners waren op vakantie maar het huis is wel onbewoonbaar verklaard.


Een zware uitslaande brand heeft woensdagnacht in de villa in de Jean Jaureslaan 47 voor heel wat brandschade gezorgd. Op het ogenblik van de brand was niemand in het huis, aangezien de bewoners op reis zijn in Zuid-Frankrijk. De villa is onbewoonbaar verklaard. De woning is eigendom van Jean-Pierre Delanghe, een kapitein van de lange omvaart, die nog maar pas met pensioen ging. Recent werden er nog maar een nieuwe keuken en slaapkamer geplaatst.

Kortsluiting in gasboiler

De brandweer vermoedt dat de brand is ontstaan in de gasboiler die op zolder staat. ‘Toen we bij de brand kwamen, sloegen de vlammen al door het dak. In de eerste fase konden wij de villa niet binnen en hebben we de brand bestreden vanop straat en vanuit de tuin. Zoals het in vele woningen het geval is, lag er op zolder heel wat papier waardoor het vuur werd aangewakkerd. Het gebouw heeft heel wat brand- en waterschade opgelopen. Tot vanochtend 8 uur hebben we nog nageblust,” zegt onderluitenant Francis Daniaux.

(NM/Belga)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier