Uitslaande brand vernielt dakverdieping van huis in Veldegem

© Johan Sabbe
Redactie KW

Zaterdagavond omstreeks 22 uur heeft een uitslaande brand de dakverdieping van een woning langs de Veldegemsestraat in Veldegem in de as gelegd. De brandweerkorpsen van Torhout en Oostkamp konden erger voorkomen.


© Johan Sabbe

Bij de woonst is een praktijk van een podologe gevestigd. Het gebouwtje waar de voeten verzorgd worden, werd gelukkig niet beschadigd.

Net na Barbarafeest

Ook het woonhuis zelf liep wonder bij wonder minder schade op dan de hoog oplaaiende vlammen lieten vermoeden. De gelijkvloerse verdieping bleef intact en zelfs op de eerste verdieping waren de vernielingen relatief klein. Wel brandde het dak volledig uit.

Uitslaande brand vernielt dakverdieping van huis in Veldegem


© Johan Sabbe

De Torhoutse brandweer had net het Sint-Barbarafeest gevierd en dan wil de kwalijke traditie dat er die dag ergens brand uitbreekt. Helaas was dat in Veldegem het geval. De Torhoutse brandweerlui, geassisteerd door het korps uit Oostkamp, zetten het groot materieel in, waaronder de elevator.

Oproep naar ongeval

De twee brandweerkorpsen kregen het vuur behoorlijk snel onder controle. Het bewuste deel van de Veldegemsestraat, niet ver van de Ruddervoordsestraat en de rotonde Zuidwege, werd tijdens de bluswerkzaamheden voor het verkeer afgesloten.

Uitslaande brand vernielt dakverdieping van huis in Veldegem


© Johan Sabbe

Tijdens het blussen kreeg de brandweer een oproep naar een zwaar verkeersongeval langs de Brugsestraat tussen Zuidwege en Aartrijke. Een auto was er met volle vaart op zijn zijde in de tuin van een woning beland. De twee inzittenden werden gewond.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier