Uitslaande brand bij Biomass Center in Ieper

In de nacht van zondag op maandag werd de brandweer opgeroepen voor een industriebrand. © WSG
Redactie KW

In de nacht van zondag op maandag werd de brandweer rond 00.30 uur opgeroepen voor een industriebrand ter hoogte van de Bargiestraat in Ieper.

Een landbouwer die in de omgeving aan het werk was merkte van ver de vlammen op en verwittigde de hulpdiensten. Zowel de brandweer van Ieper, Langemark-Poelkapelle en Poperinge kwamen ter plaatse. Er werd onder meer water gepompt met een grote pomp vanuit het nabijgelegen kannaal. Na zo’n twee uur was de situatie onder controle. Nog heel de nacht blijft een brandweerploeg ter plaatse om opflakkering neer te slaan.

In de nacht van zondag op maandag werd de brandweer opgeroepen voor een industriebrand.
In de nacht van zondag op maandag werd de brandweer opgeroepen voor een industriebrand.© WSG

De branddeskundige van het parket kwam ter plaatse, maar moet maandagmorgen verder zoeken. De hulpdiensten probeerden de hele tijd iemand te bereiken van het bedrijf, maar er kwam geen reactie. Men moest een poort openbreken om toegang te krijgen tot het bedrijf. Gedurende de brand werd de Oostkaai afgesloten, net als de Bargiestraat en de Rozendaalstraat. Het verkeer ondervond weinig tot geen problemen. Niemand raakte gewond tijdens de interventie.

(WSG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier