Uitslaande appartementsbrand in Koksijde

Redactie KW

Zaterdagmorgen omstreeks 2.30 uur werd de brandweer van Koksijde-Oostduinkerke opgeroepen voor een zware brand in een appartement in de Hertstraat in Koksijde-Bad.

Bij aankomst van de brandweer waren de ruiten al stuk gesprongen en sloegen de vlammen, aangewakkerd door de hevige wind, naar buiten. De twee bewoners waren niet in hun flat aanwezig, ze kwamen tijdens de bluswerken ter plaatse. Hun appartement op de tweede verdieping brandde volledig uit. Ook het onderliggend appartement leed zware rook en waterschade. Een wagen die voor het appartement stond werd door rondvliegend glas en stukken raam beschadigd.

Een drietal buren van de aanpalende woningen werden verzocht hun appartement te verlaten tijdens de bluswerken. Even vreesde men dat er nog een dame in het onderliggend appartement aanwezig was maar dat was niet het geval, ze was bij vrienden gaan overnachten. Een dame van een aanpalende woning werd met rookvergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht, maar mocht intussen het ziekenhuis weer verlaten.

Zaterdagvoormiddag was er nog een kleine heropflakkering van de brand. De brandweer moest er opnieuw de ladderwagen bijhalen om de brand te blussen.

Het parket stelde een deskundige aan en hij sluit kwaad opzet uit. De precieze oorzaak is niet volledig vast te stellen, maar wel zeker accidenteel. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier