Uitgeweken Bruggeling komt om het leven tijdens motorrit in Duitsland

Redactie KW

De uitgeweken Bruggeling Filip Ysenbaert is met zijn motorfiets verongelukt in Duitsland. Tijdens een rit met vrienden reed hij vrijdag om een onduidelijke reden tegen een boom en was op slag dood.

Zijn motorfiets en Club Brugge. Dát waren de twee grote passies van Filip Ysenbaert (59), een Bruggeling die 30 jaar geleden zijn vrouw Sabine volgde naar haar geboorteland Duitsland. Filip had er een hoge functie bij een internationale firma en hield ervan om te ontspannen op de motorfiets.

Afgelopen vrijdag besloot hij er voor een weekend op uit te trekken met enkele vrienden, maar toen het gezelschap door het Sauerland reed, op een drietal uur van Filips woning in Seligenstadt, liep het zwaar fout. “Wat er exact gebeurd is zal het onderzoek moeten uitwijzen”, vertelt Heidi Ysenbaert, de zus van Filip, uit Gistel. “Maar zijn vrienden vertelden dat hij achteraan reed en na een bocht niet meer achterkwam. Toen ze gingen kijken zagen ze dat Filip tegen een boom was gereden. Hij was op slag dood. Van overdreven snelheid kan geen sprake zijn geweest. Mijn broer droeg veiligheid zeer hoog in het vaandel.”

Grote Clubsupporter

Filip Ysenbaert groeide op in Sint-Kruis en volgde zijn middelbare studies in het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut – de Frères – in Brugge. Voor hij naar Duitsland verhuisde was hij postbode in Sint-Michiels. “Filip droeg Brugge nog altijd in het hart en had nog vaak contact met zijn vrienden van vroeger”, vervolgt Heidi. “Hij plande zelfs een reünie van het middelbaar. Hij is ook altijd een zeer trouwe en fervente supporter van Club Brugge gebleven en we zijn zo blij dat hij zijn ploeg nog de kampioenstitel heeft zien behalen. Een moment dat ik nooit zal vergeten. We keerden op dat moment terug van het communiefeest van zijn dochter. Tijdens de terugrit luisterden we op de radio naar de wedstrijd en belde Filip ons om de haverklap op om de stand te weten (lacht).”

Naast zijn echtgenote Sabine en dochter Zoë laat Filip ook een zoon Max in grote droefheid achter.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier