Uitbaatster ‘t Schuttershof in Eernegem in coma na val van trap

Redactie KW

Els Matthys (42), zaakvoerster van restaurant ‘t Schuttershof in Eernegem, ligt in coma in het ziekenhuis.

Ze liep een schedelbreuk en hersenbloeding op na een ongelukkige val van de trap. “We wachten bang af, maar Els is een sterke vrouw”, zegt haar man Pascal.

“Nog weken in coma”

Al 23 jaar baten Els Matthys en Pascal Delmotte restaurant en feestzaal ‘t Schuttershof uit langs de Oostendesteenweg. Voor het eerst moet de bekende zaak het nu zonder chef Els doen. Ze herstelt in het ziekenhuis, na een ongelukkige val van de trap maandagavond. Els liep daarbij een schedelbreuk en hersenbloeding op en wordt momenteel in coma gehouden. “‘Nog zeker twee tot drie weken. Het is dus bang afwachten”, zucht haar man Pascal Delmotte (44).

Het zal een stimulans zijn als ze weer geestelijk bij ons is

Els en Pascal wonen bij hun zaak. Het ongeval gebeurde thuis, toen Els op zolder de kleren van het personeel ging halen om te wassen. Ze viel van de trap, en kwam slecht neer op haar hoofd. Het was jongste zoon Laurens (17) die zijn mama aantrof na de kwalijke val. De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. Els werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar de diagnose hard was. “De meeste mensen die van de trap vallen breken een arm. Bij Els waren de gevolgen veel erger. Ze brak haar schedel en liep een hersenbloeding op. De komende weken zijn heel belangrijk. Pas als ze wakker wordt zullen we meer weten. We kijken uit naar dat moment. Het zal een stimulans zijn als ze weer geestelijk bij ons is. Er wacht ongetwijfeld een lange revalidatie. Maar Els is een sterke vrouw. We geven de moed niet op en zullen haar met het volledige gezin bijstaan. Zoals zij ook al haar hele leven voor ons klaar staat, en altijd in de bres springt om iedereen te helpen,” zegt Pascal.

Restaurant blijft open

Restaurant ‘t Schuttershof blijft intussen gewoon open. “In de mate van het mogelijke. De reservaties gaan gewoon door en ook met de feestdagen zullen we open zijn. Mogelijk zullen we wel op woensdag- en donderdagavond gesloten zijn. We vragen de klanten om vooraf best eens te bellen”, zegt Pascal, die dankbaar is voor de vele steunbetuigingen die de familie al kreeg. “De morele steun van klanten en vrienden doet deugd. Ook het personeel helpt ons enorm en vangt het verlies van Els in de keuken op. We kijken met zijn allen uit naar betere tijden”, besluit Pascal.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier