Twintiger uit Egem deels vrijgesproken na verwarrende verklaring vlak na dodelijk ongeval vriend

Redactie KW

Een 24-jarige man uit Egem is in de Brugse politierechtbank deels vrijgesproken nadat hij eerder zelf aan de politie verklaarde 120 kilometer per uur te hebben gereden op een plaats waar 70 is toegelaten. Opvallend: L.D. (24) deed die verklaring net nadat hij een goede vriend ter plaatse zag sterven tijdens een verkeersongeval.

De feiten dateren van 19 juni vorig jaar. De 24-jarige Mathieu De Muer uit Tielt kwam toen om het leven, nadat hij tegen een boom knalde langs de Wakkensesteenweg in Tielt. L.D. (24) had er net een avondje stappen opzitten met Mathieu. Ze reden op dat moment samen naar huis in twee verschillende wagens. Mathieu haalde zijn vriend aan hoge snelheid in en verloor enkele bochten later de controle over zijn stuur. Beklaagde D. zag luttele ogenblikken later het verhakkelde voertuig van zijn vriend.

“Op dat moment ondervroeg de politie mijn cliënt, waarop die verklaarde dat hij 120 kilometer per uur reed. Maar dat had betrekking op het inhaalmanoeuvre van zijn vriend, niet op de snelheid van zichzelf. Hij was zodanig onder de indruk dat hij de verklaring toch ondertekende. Al zijn aandacht ging dat moment uit naar zijn vriend”, zegt zijn advocaat.

De politierechter volgde de verdediging deels en oordeelde dat er geen objectieve bewijzen waren dat de beklaagde 120 kilometer per uur reed. Ze legde de man wel een geldboete op van 180 euro en 10 dagen rijverbod voor onaangepaste snelheid.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier