Twintiger nog altijd in kunstmatige coma na val van stelling

Redactie KW

Maandag is Benjamin Debergh (27) uit Elverdinge levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij in Gullegem acht meter van een stelling naar beneden viel. De jongeman wordt in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.

Drie werknemers van de firma Vertical Limit uit Zonnebeke waren maandagnamiddag een stelling aan het plaatsen voor de renovatie van een villa in de Bankstraat in Gullegem. Op een bepaald moment kwam Benjamin Debergh ten val en belandde bij de buren, op de oprijlaan van funerarium Ghillemyn.

Mike Ghillemyn stond net buiten te telefoneren en was heel snel bij de jongen. Hij verwittigde de hulpdiensten en alarmeerde de huisdokter aan de overkant van de straat. De jongeman liep zware verwondingen op aan het hoofd en breuken aan de polsen en ligt in een kunstmatige coma in het ziekenhuis van Kortrijk. Zijn toestand is stabiel maar blijft zeer kritiek. Mogelijk zullen de dokters hem nog wekenlang in een coma houden.

Benjamin woont samen met zijn vriendin Stefanie Decleyre in Elverdinge. Hij voetbalt bij Eendracht Jonkershove. Op haar Facebookpagina kreeg Stefanie tal van steunbetuigingen van familie en vrienden. Zelf postte ze een fotocollage met beelden van haar vriend en het bijschrift ‘You’re the man! You can do this! I’m with you on this one.’

Luc Vermeersch van Vertical Limit wou liever niet reageren.

(MVM/pjb/NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier