Twee verdachten blijven in de cel voor brandstichting in Sijsele

De feiten hebben te maken met een geldkwestie. © a-JVM
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee verdachten met een maand verlengd voor de opzettelijke brandstichting in een bijgebouw van het kasteel Ryckevelde in Sijsele. De feiten hebben te maken met een geldkwestie, maar de verdachten ontkennen de brandstichting.

Het vuur ontstond zondagavond rond 22 uur op de bovenste verdieping van het bewuste bijgebouw. Dat bijgebouw wordt bewoond, maar er vielen geen gewonden. De brandweer had de brand relatief snel onder controle, al kon niet voorkomen worden dat het pand heel veel schade opliep.

Over de precieze omstandigheden van de brand bestaat nog veel onduidelijkheid. Het parket kon wel bevestigen dat er een vermoeden is van kwaad opzet. Onmiddellijk na de feiten kon de politie al twee verdachten inrekenen. Martin B.(63) en Francesco B.(53) werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting, diefstal met geweld en opzettelijke slagen en verwondingen.

Beide verdachten ontkennen

Het conflict tussen Martin B. en het slachtoffer heeft te maken met een geldkwestie. De verdachte zou geïnvesteerd hebben bij de bewoner van het kasteeltje, maar wilde zijn geld terug. B. wilde de zaak bespreken, wellicht omdat hij zich opgelicht voelde. Het is niet duidelijk wat zich zondagavond precies heeft afgespeeld. In ieder geval ontkennen beide verdachten dat ze iets te maken hebben met de brandstichting.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier