Twee ongevallen ter hoogte van Wevelgem in files na dodelijke klap in Aalbeke

Redactie KW

Niet alleen op de E17 in Aalbeke gebeurde er een zwaar ongeval, ook op de E403 in Wevelgem kwam het deze namiddag tot een hevige klap.

Daarbij reed een vrachtwagenbestuurder in op een file. Als bij wonder raakten er maar twee mensen gewond. De stoffelijke schade was aanzienlijk. Rond 19 uur gebeurde dan nog een aanrijding in de kijkfile in de richting van Doornik.

Door het zware ongeval in Aalbeke moesten de automobilisten die richting Frankrijk reden de E17 verlaten om hun reis via de E403 verder te zetten. Omdat velen onder hen de afrit in Wevelgem namen, ontstond ook daar een file in de richting van Brugge. Ter hoogte van de Leiebrug reed een vrachtwagenbestuurder in op de traag rijdende wagens. Daarbij raakten in totaal vier auto’s en nog één andere vrachtwagen beschadigd.

Een bestelwagen werd bijna volledig ingedeukt en in dat voertuig vielen één licht- en één zwaargewonde. In de andere drie betrokken wagens en in de vrachtwagens raakte niemand gewond. Het ging om mensen uit Wallonië en een koppel uit Rotterdam die allen werden geëvacueerd van de autosnelweg. Het duurde een hele tijd vooraleer de E403 weer vrij was gemaakt. Rond 19 uur gebeurde dan nog een ongeval in de kijkfile die in de andere richting was ontstaan. Daarbij reed een automobiliste achteraan in op een andere wagen. De vrouw moest uit haar auto worden bevrijd en ze werd met verwondingen aan het onderlichaam naar het ziekenhuis gebracht.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier