Twee jaar effectief rijverbod voor twintiger die dodelijk ongeval veroorzaakte

Redactie KW

Het ongeval kostte het leven aan een thuisverpleegster uit Moorslede.

Foto Jos

Simon D. (24) woont net als het slachtoffer in Moorslede. Op 3 oktober kwam het tot een botsing in de Dadizelestraat toen de jongeman de controle over het stuur verloor. De auto kwam in de berm terecht, slipte en belandde op het andere rijvak. Daar botste hij frontaal op de wagen van thuisverpleegster Marie-Thérèse Serbruyns (58), die ter plaatse stierf.

Al twee keer eerder bestraft

“Hij reed 115 kilometer per uur en had 1,16 promille in zijn bloed”, sprak het openbaar ministerie dinsdag wijzend naar de oorzaken van het ongeval. “Ondanks zijn jonge leeftijd werd hij al twee keer bestraft voor onaangepaste snelheid.”

“Onnoemelijke spijt”

De advocaat van Simon pleitte dat het onderzoek van de deskundige zeer duidelijk was en hij noch zijn cliënt betwisting gingen voeren. “Mijn cliënt heeft onnoemlijke spijt en binnen veertig jaar zal hij nog altijd wakker moeten worden met het idee dat hij iemands leven ontnomen heeft” aldus de verdediger. Simon raakte bij het ongeval zelf ook zwaargewond, maar daar wilde de verdediging het verder niet over hebben. De beklaagde kreeg twee jaar cel waarvan één jaar effectief, een rijverbod van vijf jaar waarvan twee jaar effectief en een effectieve boete van 1.200 euro.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier