Twee gewonden bij zwaar ongeval op grens tussen Izegem en Ardooie

13/06/17 om 12:42 - Bijgewerkt om 12:44

Een spectaculair ongeval op de grens tussen Izegem en Ardooie heeft twee zwaargewonden geëist. Een vrachtwagen reed in op een terreinwagen.

Twee gewonden bij zwaar ongeval op grens tussen Izegem en Ardooie

Het ongeval gebeurde rond 11 uur op het kruispunt van de Ardooisestraat met de Lijster- en Manestraat, net op de grens tussen Ardooie en de Izegemse deelgemeente Kachtem.

Een vrachtwagen kwam vanuit de Lijsterstraat en dwarste de Ardooisesteenweg om de Manestraat in te rijden. Daarbij reed de truck een terreinwagen aan. Die werd door de knal in de Manestraat gekatapulteerd en kwam tot stilstand tegen enkele geparkeerde auto's.

De twee inzittenden van de terreinwagen werden uit hun voertuig geslingerd en liepen daarbij enkele zware, maar geen levensbedreigende verwondingen op. De passagier heeft naar verluidt een hoofdwonde, enkele pijnlijke ribben en een klaplong. De bestuurster komt er van af met enkele schaafwonden en heeft last aan haar rechterarm. Ze werden allebei naar het ziekenhuis overgebracht.

De aangereden jeep werd in de Manestraat geslingerd. (Foto CLY)

De aangereden jeep werd in de Manestraat geslingerd. (Foto CLY)

De ravage is echter enorm. Na de aanrijding met de terreinwagen ramde de vrachtwagen ook nog twee geparkeerde lichte vrachtwagens van het schrijn- en timmerwerkbedrijf Callens uit Ingelmunster. Zaakvoerder Kristof Callens was op de hoek van de Manestraat met de Ardooisestraat een carport aan het bouwen. "Gelukkig was er niemand materiaal gaan halen in de vrachtwagens en liep niemand van ons verwondingen op", zegt hij. "Alleen is de schade aan de wagen enorm. Dit zijn mijn twee enige bedrijfsvoertuigen, wat me meteen in de problemen brengt."

Het kruispunt werd lange tijd afgesloten voor het verkeer. Ook politie en brandweer kwamen massaal ter plaatse.

(CLY)

.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!