Twee gewonden bij zoveelste ongeval aan gevaarlijk kruispunt Kortekeer in Langemark

Redactie KW

Donderdagavond is voor de zoveelste keer al een ongeval gebeurd aan het gevaarlijk kruispunt Kortekeer, in een scherpe bocht langs de weg tussen Bikschote en Langemark.

Donderdag rond 17 uur knalde een Volvo, komende uit de richting van de Hagebos (Diksmuidestraat), bij het dwarsen van de weg, op een BMW die uit de richting van Bikschote kwam. De knal was zo hevig dat de Volvo rond zijn as tolde en aan de overkant van de weg in de gracht belandde, in zijn schuiver ook nog een verkeersspiegel meesleurend. Ook de BMW tolde rond de as maar bleef op de weg staan. De brandweer van Langemark-Poelkapelle was snel ter plaatse om de geknelde bestuurder van de Volvo te bevrijden. Beide chauffeurs werden met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Voor de buurtbewoners is het intussen een gewoonte geworden dat er vaak ongevallen gebeuren op dit kruispunt. “De ene keer gaat men uit de bocht, een andere keer komt het tot een botsing wanneer iemand de weg wil dwarsen”, klinkt het. “Ik houd hier soms mijn hart vast als ik wagens in volle snelheid het kruispunt zie dwarsen zonder dat ze afremmen of in de spiegel kijken.”

(RB – Foto RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier