Twee jongeren overleden na ongeval op N8 in Vleteren, derde passagier zwaargewond

Redactie KW

Zondagmorgen rond 6.30 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen voor een bijzonder zwaar verkeersongeval op de N8 Woesten-Vleteren.

Een politiecombi had het ongeval opgemerkt en verwittigde de hulpdiensten. Die waren snel ter plaatse. Een voertuig met vier 20-jarigen komende van Vleteren had net een vriendin thuis afgezet in Alveringem. Dat voertuig knalde op een boom, waarop het voertuig enkele meter verder tot stilstand kwam.

Zondagmorgen gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N8 Woesten-Vleteren.
Zondagmorgen gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N8 Woesten-Vleteren.© JTV

Twee slachtoffers kwamen om het leven, iemand uit Woesten en iemand uit Poperinge. Daarnaast raakte een inzittende uit Poperinge zwaargewond en raakte een andere passagier uit Poperinge lichtgewond. Twee ziekenwagens en een mugteam voerden de gewonden af naar het ziekenhuis in Ieper.

Zondagmorgen gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N8 Woesten-Vleteren.
Zondagmorgen gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N8 Woesten-Vleteren.© WSG

De Ieperse afdeling van het parket West-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Die kwam tot de conclusie dat de wagen niet te snel reed. Bovendien legde de bestuurder een negatieve ademtest af. Vermoedelijk was de jongeman vlak voor het ongeval even in slaap gesukkeld. Toen hij daardoor een boordsteen raakte, zou hij aan het stuur getrokken hebben.

De familie kwam even ter plaatse, net als de burgemeester van Vleteren die ook een zoon verloor in een ongeval. De burgemeester praatte even met de famillie en gaf enkele tips om het ongeval te verwerken.

Zondagmorgen gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N8 Woesten-Vleteren.
Zondagmorgen gebeurde er een zwaar verkeersongeval op de N8 Woesten-Vleteren.© RVL

.

De weg werd afgesloten tot 10 uur en werd daarna terug vrijgegeven.

(WSG/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier