Twee doden en een zwaargewonde bij frontale botsing in Wulpen

Redactie KW

Bij een frontale botsing in het Wulpen, een deelgemeente van Koksijde, zijn woensdagavond twee vijftigers om het leven gekomen. Twee andere slachtoffers werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto SJ

Het tragische ongeval gebeurde even na 21 uur langs de Nieuwpoortkeiweg tussen Veurne en Koksijde. Na de frontale botsing werd één wagen tegen de vangrail van de vaart gekatapulteerd en kwam op zijn zijkant tot stilstand. Twee inzittenden van deze wagen, een koppel vijftigers uit Veurne, lieten bij de frontale botsing het leven. Het gaat om Willy Vercruysse en echtgenote Katrien Rys. Hun kleinkind Maurice (3, zoontje van hun zoon Jeroen), dat achterin meereed in een kinderzitje, werd uit de wagen bevrijd en met zeer lichte verwondingen uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht. Ook de bestuurder van de andere wagen, een vrouw van 40 uit Koksijde, moest door de brandweer uit haar voertuig bevrijd worden. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis van Veurne.

Twee doden en een zwaargewonde bij frontale botsing in Wulpen

Foto JT

De precieze omstandigheden van het ongeval waren onduidelijk. Het parket van West-Vlaanderen stuurde daarom een verkeersdeskundige ter plaatse.

Twee doden en een zwaargewonde bij frontale botsing in Wulpen

Foto SJ

Het echtpaar geniet behoorlijk wat bekendheid in Veurne, maar ook in het Ieperse. Beiden waren lid van het Iepers kamerkoor. Willy Vercruysse was actief in het Sint-Augustinusziekenhuis in Veurne, Katrien Rys was een gepensioneerde leerkracht plastische opvoeding aan het Annuntiata-instituut in Veurne. Maurice is hun eerste van twee kleinkinderen, zondag laatst beviel immers ook hun dochter van een eerste kindje.

(SJ/JT/JPT/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier