Twee doden bij motorongeval

Redactie KW

Op de Brugsebaan in Gistel zijn zondagnamiddag een motorrijder en zijn passagier verongelukt. Volgens getuigen is een wagen van zijn rijvak afgeweken, waardoor de motorrijder een aanrijding niet meer kon vermijden. De bestuurder van de wagen bleek onder invloed van alcohol.

Het ongeval gebeurde rond 16.40 uur. De motorrijder uit Diksmuide reed in de richting van Gistel en knalde tegen de zijkant van een personenwagen die richting Oudenburg reed. De klap was enorm. De motor vloog na de botsing meteen in brand. Voor de bestuurder, een 30-jarige man uit Diksmuide, kon geen hulp meer baten. Hij stierf ter plaatse aan zijn verwondingen. Zijn passagier, een 25-jarige vrouw uit Diksmuide, werd levensgevaarlijk gewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze wat later ook overleed. De brandweer van Gistel kwam ter plaatse om de motor te blussen. De Brugsebaan was urenlang afgesloten voor alle verkeer. De lokale politie Kouter kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. Een deskundige van het parket moet de oorzaak van het ongeval onderzoeken. Volgens getuigen is de wagen beginnen slingeren aan een asverschuiving op de weg, waardoor het voertuig deels op het andere rijvak was terechtgekomen.

De bestuurder, een 23-jarige man uit Gistel, werd licht gekwetst en in shock overgebracht naar een ziekenhuis in Oostende. Hij bleek onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

(DJ – foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier