Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare

06/09/14 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:30

Bron: Kw

Vrijdagavond is een helikopter neergestort op een aantal geparkeerde auto's, net achter de staantribune van KSV Roeselare. De 2 inzittenden volgden vanuit de heli het gebeuren van de rally die van het weekend in Roeselare plaatsvindt.

Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare
Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare

Foto Twitter/Maarten Stuer

Twee volwassen mannen uit de regio vlogen in een kleine helikopter, een Robinson R44, boven het Schierveldecomplex in het kader van de rally De Omloop van Vlaanderen. Het toestel was opgestegen in Wevelgem. De piloot Johan Deconinck en zijn passagier Lieven Ghekiere - die de rally volgde waaraan zijn zoon als piloot deelnam - kwamen om het leven toen het toestel plots neerstortte.

Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare


Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare


Een getuige zag hoe de wieken van het toestel plots een vreemd geluid begonnen te maken. Geen tijd later crashte de heli op enkele geparkeerde wagens, om vervolgens in brand te vliegen, met een vuurzee tot gevolg. Enkele geparkeerde auto's gingen daarbij mee in vlammen op. De twee inzittenden kwamen meteen om het leven.

Alle hulp komt te laat

Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare


Ook Filiep Decock zag met zijn eigen ogen het drama gebeuren. De man was met zijn echtgenote, die gehuldigd werd als trouwe werkneemster van Roularta, buitengewandeld uit de Schiervelde-zaal toen hij de helikopter opmerkte. "Ik vlieg zelf ook met miniatuurhelikopters en hoorde aan de wieken dat er iets niet in orde was", vertelt hij. "De helikopter vloog maar enkele meters hoog, maar maakte plotseling slagzij en crashte."

Twee doden bij helikoptercrash in Roeselare


De man zag de twee mannen roerloos liggen en ging dichterbij om ze in veiligheid te brengen. Hij merkte dat er vloeistof uit de helikopter aan het druppelen was, en geen tijd later vloog het toestel in brand. Een aantal collega's van de man probeerde nog met brandblusapparaten het vuur te bedwingen, maar dat was een onbegonnen zaak.

Commissaris Rudy Cracco van politiezone Riho: "De helikopter was inderdaad kort voor de crash opgestegen aan de overzijde van het hallencomplex. Het toestel vloog eerst nog boven het rallycomplex op de hallen en Schiervelde en vloog dan over het voetbalveld. Dan is de heli in de problemen geraakt en neergestort."

Mogelijk hadden de inzittenden al kort voordien problemen ondervonden met de helikopter. Enkele ogenblikken eerder hadden ze al een landing gemaakt op het veld van een landbouwer aan de overkant van de straat.

Op het voetbalveld vlakbij was een wedstrijd bezig van de beloften van KSV Roeselare tegen Bergen.

In de Schierveldezaal vond net voor de crash een hulde plaats voor 65 personeelsleden van Roularta. Een deel van hen was nog in de zaal aanwezig toen het toestel vlakbij de parkeerplaats crashte. De buurt werd onmiddellijk door de politie afgesloten en een deel van de gehuldigden kon de zaal niet verlaten zolang het onderzoek op de plaats van het ongeval duurde.

(FJA/JG/TD - Foto's Jos/JG/TD/Twitter)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!