Twee doden bij crash van Stasegems vliegtuigje in buurt van Parijs

Redactie KW

Deze middag is een sportvliegtuig om een nog onbekende reden gecrasht in de buurt van Parijs. Daarbij vielen twee doden te betreuren.

Het zou gaan om Rik Glorieux, de zaakvoerder van AG Plastics uit Stasegem, en de piloot van het vliegtuig. In het toestel zaten ook drie minderjaren, van wie er twee ernstig gewond raakten.

Het vliegtuig, een Pilates Socata TBM 700 die tot negen passagiers kan transporteren, is eigendom van het bedrijf AG Plastics uit Stasegem, een deelgemeente van Harelbeke. Het was opgestegen in de buurt van Cannes en zou enkele uren later landen op de internationale luchthaven van Kortrijk-Wevelgem. Maar in de buurt van Parijs, in het dorpje Saint-Jean-les-Deux-Jumeaux in het departement Seine-et-Marne, ging het fout: het vliegtuig verloor snel hoogte en crashte tegen een aantal bomen. Buurtbewoners hoorden net voordien een vreemd geluid, zagen het vliegtuig tollen en uiteindelijk crashen.

Enige West-Vlaming

Bij de crash kwamen de zaakvoerder van AG Plastics en een persoonlijke vriend, die de piloot was en enorm veel ervaring had, om het leven. Drie minderjarigen raakten gewond, twee van hen vechten voor hun leven in een van de Parijse ziekenhuizen.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier