Twee bomen omvergewaaid in gemeentepark in Zwevegem

De hevige rukwinden velden twee bomen in het gemeentepark. © GV
Redactie KW

Zondagnamiddag gingen twee bomen in het Zwevegemse gemeentepark door de hevige wind tegen de vlakte. Heel wat bomen blijken rot te zijn.

De hevige rukwinden zondagnamiddag velden twee bomen in het gemeentepark. De brandweer werd erbij gehaald om de bomen op te ruimen.

Volgens buurtbewoners is die rij bomen rot. “Tijdens de vakantieperiode ging er al één tegen de vlakte. Toen kwamen de gemeentediensten langs om de takken af te zagen, maar de stam zelf ligt nog aan de kant. Het was toen al duidelijk dat die bomen het niet lang meer zouden uithouden. De stammen zijn immers aan het rotten., vertelt ons een buurtbewoner.

Zondagnamiddag gingen er opnieuw twee bomen tegen de vlakte. “Gelukkig vielen die net niet op onze garages, maar gevaarlijk is het toch wel. Er staan hier nog enkele bomen die best zouden gekapt worden, maar de gemeente kijkt er niet naar. Men mag niet vergeten dat hier vlakbij een speelpleintje is en de lagere school De Groene Kouter hier ook vlakbij ligt”, gaf de buur ons nog mee.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier