Twaalf kinderen in problemen door sterke stroming in Oostende

26/06/17 om 10:47 - Bijgewerkt om 13:02

Twaalf kinderen van een jeugdbeweging uit het Gentse zijn zondagnamiddag door de sterke stroming even in problemen geraakt tijdens het pootjebaden in de Noordzee in Oostende. Ze mochten na verzorging snel terug het ziekenhuis verlaten.

Twaalf kinderen in problemen door sterke stroming in Oostende

De jeugdbeweging maakte met in totaal 67 kinderen en zeven begeleiders een daguitstap naar Oostende. Rond 14 uur namen ze plaats op het strand en trokken enkele kinderen de zee in. Nochtans is zwemmen op die plaats verboden. Door de sterke stroming kwamen enkele kinderen in problemen, waarop de begeleiders de hulpdiensten verwittigden. De brandweer, de politie en vier ziekenwagens snelden ter plaatse. Uiteindelijk konden de kinderen met de hulp van de scheepvaartpolitie vrij snel uit het water gehaald worden.

Alle slachtoffers werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand had ernstige verwondingen opgelopen. Enkelen hadden schaafwonden door in contact te komen met de westelijke strekdam.

(Belga - Foto ML)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!