Trucker vraagt vrijspraak voor ongeval met motorrijdster in Oostende

Redactie KW

Harlinda Muyle (54) uit Oostende is sinds het ongeval nog steeds werkonbekwaam.

Het zware ongeval gebeurde op 8 januari. Harlinda Muyle uit Oostende reed rond 10 uur met haar motorfiets langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende, toen ze naar eigen zeggen plots werd aangetikt door een vrachtwagen. De vijftiger bleef bewusteloos achter en herinnert zich weinig.

“Ik hoorde de trucker al een hele tijd claxonneren achter me. Even later probeerde hij me voorbij te steken. Het volgende moment lag ik op de grond. Alles wat daarna gebeurde, is een zwart gat”, getuigt Harlinda. Volgens de vrouw, die bij het ongeval onder meer een schedeltrauma en verschillende gebroken ribben opliep, tikte de vrachtwagen haar wel degelijk aan. De advocaat van de 58-jarige trucker uit Schaarbeek spreekt dat tegen.

“Er zijn twee getuigen die elkaar tegenspreken. Mijn cliënt is formeel en zegt dat er van een aanrijding nooit sprake is geweest. Hij heeft ook geen ontoelaatbaar manoeuvre gedaan. De motorrijdster kon bij het opzijgaan haar voertuig zelf niet meer in de hand houden. Ik vraag dan ook de vrijspraak”, aldus zijn advocaat.

De politierechter doet uitspraak op 20 februari.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier