Trucker (29) in tranen voor rechter na dodelijk ongeval met moeder van Brugse schepen

© MM
Redactie KW

Een 29-jarige trucker uit Menen moest zich deze ochtend in de Brugse rechtbank verantwoorden voor het ongeval waarbij de 79-jarige moeder van Brugs schepen Martine Matthys (CD&V) stierf.

Het ongeval gebeurde op 14 februari 2017 en laat nog steeds diepe wonden na bij de nabestaanden. Zo waren de schoonzoon en kleinzoon van het slachtoffer die dag van dienst bij de brandweer. Zij wisten meteen dat ze een familielid aan het redden waren. De omstandigheden werden deze ochtend duidelijker in de rechtbank. De 79-jarige vrouw was die bewuste dag op de terugweg naar huis toen het om 15.30 uur verkeerd liep. Ze werd langs de Brugse ring aangetikt door de trucker die wou invoegen op de rechterrijstrook. De zeventiger ging aan het tollen en belandde naast het wegdek in het Zuidervaartje.

Vanochtend werd duidelijk dat de 29-jarige trucker die het ongeval veroorzaakte werkelijk alles in het werk stelde om het slachtoffer te redden. Hij wierp zelf een buis in de metersdiepe vaart om naar beneden te klauteren. Daarna opende hij eigenhandig het portier, sneed de gordel los en hield haar hoofd boven water in afwachting van de hulpdiensten. Martha Tavernier overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De vrachtwagenchauffeur was in tranen en verklaarde gestopt te zijn als trucker. Mentaal kon hij het niet meer aan. De rechter doet op 19 februari uitspraak over de zaak.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier