Treinverkeer tussen Ieper en Menen verstoord na botsing met tractor

Bij het ongeval raakte niemand gewond. © MP
Redactie KW

Iets voor 8 uur maandagochtend botste een trein ter hoogte van Zillebeke met een tractor. Het treinverkeer tussen Menen en Ieper ondervond een tijdlang hevige hinder. Rond 11.15 uur kon de dienst hernomen worden.

De tractor wou de onbewaakte overweg aan de Komenseweg in Zillebeke dwarsen maar zag de trein niet naderen. Een landbouwster reed er met een met water gevulde aanhangwagen. Er hing een nevel waardoor ze de trein vanuit Kortrijk niet vroeg genoeg zag aankomen.

De bestuurster kon zich met haar voertuig op het laatste nippertje uit de voeten maken, zo kon erger vermeden worden. Enkel de kar achter de tractor raakte beschadigd. Op de trein zaten een veertigtal reizigers, niemand raakte gewond. De passagiers werden geëvacueerd met bussen van De Lijn. Er is beperkte infrastructurele schade en er wordt onderzocht hoe het ongeval precies is gebeurd. “Volgens de eerste vaststellingen heeft onze signalisatie alvast correct gefunctioneerd”, meldt Infrabel.

Door het voorval ondervond het verkeer tussen Menen en Ieper maandagvoormiddag hevige hinder. Rond 11.15 kon de dienst hernomen worden, al blijven gevolgvertragingen mogelijk.. De NMBS legt ondertussen vervangbussen in. Het treinstel zal worden terug getrokken naar het station van Kortrijk, waar het vertrokken was.

(MP/TV/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier